Sfaturi pentru a prelungi viata autoturismului

dezmembrari auto bucuresti

Odata cu cu cresterea prețurilor la carburanti și reparatiile auto costisitoare din service-uri auto, ultimul lucru pe care vi-l doriti este sa vi se strice masina. Pentru a va proteja investitia, iata cateva lucruri pe care le puteți face pentru a va pastra autoturismul sa ruleze cat mai mult.

Citiți manualul de întretinere a autovehiculului. A respecta pas cu pas pas programul de întretinere recomandat, te poate ajuta la evitarea problemelor costisitoare cu sistemul de racire, tren de rulare, suspensie si alte componente. De asemenea, va ajuta sa beneficiati si de garantia producatorului.

Evitati drumurile scurte pe timpul iernii.Pornirea la rece si drumurile scurte pot scurta semnificativ durata de viata a tobei de esapament. Practic, veti obtine condens in gazele de evacuare atunci cand porniti un motor rece, si daca nu rulati masina suficient de mult timp sa se evapore tot condensul din sistem, se pot acumula cantitati excesive de apa care duc la rugina. Nu conduceti masina doar o data pe saptamana, la un moment dat vor aparea si alte probleme. Consultati un mecanic daca masina va sta nepornita o perioada indelungata.